Nikon lancerer kompaktkameraet Coolpix S800C den 27. septemper og det er ikke et kamera ligesom alle andre i rækken.
Nikon har nemlig ladt Google komme ind i varmen og kommer altså med Android 2.3 – det er ikke den nyeste software i Android rækken men som Nikon påpeger er forklaringen, at den ældre version er mere stabil og passer bedre til den hardware, som sidder i kameraet.
Er det så bare en kæmpe telefon med et kæmpe kamera?
Coolpix S800C er ikke en telefon. Den er ikke lavet til at ringe og sende SMS’er fra. Det smarte i dette kamera er muligheden for at downloade apps fra Google Market og det er muligt at tilgå internet via Wifi. Når man har adgang til Google Market får man pludselig muligheden for at downloade et hav af apps (og spil) som man kan køre på kameraet. F.eks. er det muligt at downloade instagram og så kan man redigere sine billeder direkte på kameraet inden man f.eks. deler dem på facebook. Egentlig kan man godt snakke via Skype, men den er ikke optimeret til det og det kan mærkes på blandt andet mikrofonen.
Hvad er det så?
Det er svært at sige hvad det egentlig er – det er jo egentlig et kamera. Dog har det fået nogle udvidelser. Jeg kunne forestille mig at det kunne være praktisk til f.eks koncertsteder hvor de vil have mulighed for at kunne dele billeder på nettet hurtigt og nemt. Ellers til alle som vil dele billeder online hurtigt og have bedre kvalitet end i smartphones.
Det tekniske:
16 megapixels
Opløsning: 4608 x 3456
10x optisk zoom
3,5 touch screen
Film opløsning: 1920 x 1080 (30 fps), 1280 x 720 (30 fps), 640 x 480 (30 fps)
Wifi
GPS
USB 3.0
Mini HDMI
Vejer 184 gram
Måler 111 x 60 x 27 mm
Prisen for et S800C bliver 3.295 kr og er ude i butikkerne den 27. september (i 4 forskellige farver).
Det er selvfølgelig meget ærgerligt at de ikke har tilladt muligheden for SMS og telefonopkald men måske er det noget af det som vi kan se i fremtidige modeller. Generelt kan man sige det er frisk gjort af Nikon at prøve dette af, og det er også kun et spørgsmål om tid før vi ser div. styresystemer kommer ind i forskellig elektronik som vi f.eks. også ser i fjernsyn nu om dage.